اطلاعات و آموزش کامل شارژ گاز مبرد R600 (R600a) در یخچال فریزر

گاز مبرد R600 یا R600a که با نام ایزو بوتان نیز شناخته می شود، از نوع مبردهای هیدروکربنی می باشد. گازهای مبرد هیدروکربنی، سازگار با محیط زیست، غیر سمی و بدون اثرات تخریبی بر روی لایه ازون بوده و جایگزین بسیار مناسبی برای گازهای مبرد کلرو فلوئورو کربنها یا همان CFC ها می باشند. گازهای مبرد هیدروکربنی همچنین از منظر اقتصادی و بهره وری انرژی از جایگاه بسیار خوبی برخوردارند، به طوری که معمولا از مبردهای CFC و HFC بهره وری انرژی بالاتر و قیمت خرید پایینتری دارند. این گازها قابلیت اشتعال زایی داشته اما در صورت رعایت نکات ایمنی مرتبط با بکارگیری آنها در سیستم های تبریدی از جمله یخچال فریزرها، استفاده آنان کاملا ایمن و بی خطر می باشد.

در این مطلب قصد داریم تا مشخصات و اطلاعات مربوط به گاز مبرد R600 (R600a) را که امروزه از رایج ترین گازهای مبرد مورد استفاده در یخچال فریزرها می باشد، بیان کنیم و در ادامه به نحوه شارژ مجدد یخچال فریزر با گاز مبرد R600 بپردازیم.

توجه داشته باشید که سرویس، تعمیر و شارژ یخچال فریزرهای دارای مبرد R600 نیازمند داشتن تخصص و دانش فنی کافی می باشد. این گاز قابلیت اشتعال بالایی داشته و لذا استفاده و کار با آن بسیار حساس و ملزم احتیاط بالا می باشد و می بایست توسط افراد دارای صلاحیت، اعم از تکنسین ها، متخصصین و تعمیرکاران باتجربه انجام پذیرد.

اگر یخچال فریزر شما نیازمند شارژ گاز مجدد می باشد، می توانید هرچه سریعتر با همکاران ما در کاراباما با شماره 54584-021 تماس گرفته و در اسرع وقت، از خدمات تخصصی تعمیرکاران باتجربه برای شارژ مجدد گاز یخچال خود و هر گونه خدمات دیگر تعمیر یخچال، در منزل خود استفاده نمایید.

فشار مورد نیاز

از جمله تفاوت های مهم مبرد R600 (که بعنوان گاز فندک نیز شناخته می شود)، در مقایسه با مبردهای شناخته شده دیگر چون R134a و R12، فشار پایینتر سیستم می باشد. همچنان که در جدول پایین مشاهده می شود، فشار عملیاتی در یخچال های شارژ شده با R600 بسیار پایینتر از دیگر مبردهای مورد استفاده می باشد.

 

 

فشار مبرد (psig)

دما ()

R12

R600

R134a

10-

17.2

1.1

14.6

0

30.2

8.1

27.9

10

46.8

17.2

45.4

20

67.7

28.9

68.2

 

مزایا و معایب مبردهای R600

علاوه بر مزیت فشار پایین یخچال فریزرهای با گاز مبرد R600، مزایا و نیز معایبی در استفاده از این گازهای مبرد وجود دارد که در ادامه به آنان اشاره خواهیم نمود.

v   مزایا:

§       مقدار وزنی مورد نیاز از گاز R600 تقریبا نصف مقداری است که برای گازهایی چون R134a لازم است.

§       بدلیل مقدار گاز کمتر مورد نیاز در یخچال فریزرهای R600 شارژ شده نسبت به R12 و R134a، مصرف برق و انرژی در کمپرسور یخچال بسیار کمتر می باشد. بر همین منوال، میزان فشار وارده به کمپرسور نیز در این نوع یخچال فریزرها کمتر است!

§       همچنان که اشاره شد، R600 از گازهای هیدروکربنی است، لذا اثرات زیست محیطی آن شامل ODP (پتانسل تخریب لایه ازون) و GWP (پتانسیل گرمایش جهانی) برابر صفر است که در مقایسه با دیگر گازهای مبرد، وضعیت بسیار مطلوب تری برای استفاده از آن را ایجاد میکند.

§       بهره وری انرژی R600 در قیاس با دیگر مبردها نسبتا بیشتر و لذا تولید سرمای بیشتری را موجب می شود.

v   معایا:

§       خاصیت اشتعال پذیری و انفجار بالای گازهای هیدروکربنی، بزرگترین عیب این نوع از گازهای مبرد می باشد.

§       بدلیل محدودیت در میزان استفاده مجاز در یک حجم مشخص، یعنی قابلیت شارژ گاز یخچال تا یک مقدار معین، کاربرد گاز مبرد R600 و بطور کل مبردهای هیدروکربنی با محدودیت مواجه است.

§       بدلیل حساسیت بالا در کار کردن با این نوع مبردها، نیروی متخصص و آموزش دیده برای خدمات سرویس و شارژ دوباره گاز مبرد R600 لازم است.

ترازوی شارژ گاز

پیشتر اشاره نمودیم، که یکی از مزایای استفاده از گاز R600 در یخچال فریزرهای امروزی، مقدار وزنی کمتر مورد نیاز از این گاز مبرد در قیاس با دیگر گازهای مبرد است. از این رو بهترین روش برای شارژ گاز مبرد یخچال فریزرها با R600، استفاده از ترازوی شارژ گاز می باشد.

همچنین استفاده از روش وزنی و ترازوی شارژ جهت شارژ مجدد گاز یخچال، موجب سادگی بیشتر و تسریع در فرآیند شارژ تا زمانهایی در حدود 4-5 دقیقه می گردد.

آموزش نحوه شارژ گاز یخچال فریزر با مبرد R600 (R600a)

در این بخش به صورت خلاصه فرآیند شارژ نمودن گاز مبرد یخچال را توضیح خواهیم داد. همچنین می توانید با مشاهده ویدئوی آموزشی شارژ نمودن گاز مبرد R600 یخچال، از مراحل گام به گام و جزئیات این فرآیند مطلع گردیده و استفاده نمایید.

وسایل مورد نیاز جهت شارژ مجدد گاز مبرد یخچال

1- شیرسرویس  2- پمپ وکیوم (خلأ)  3- کپسول گاز  4- ترمومتر  5- ترازو  6- درایر

7- پیچ گوشتی پینچ  8- ابزار جوشکاری  9- گیج فشار  10- شیلنگ بازیافت  11- سیم چین

12- کپسول بازیافت گاز  13- شیلنگ رابط بازیافت گاز

تخلیه گاز مبرد

استفاده از ابزارهای شیلنگ رابط تخلیه گاز، محفظه بازیافت و پیچ گوشتی پینچ جهت انجام کار:

1.    ابتدا یخچال فریزر را از برق می کشیم و پس از یک دقیقه مجددا آن را به پریز برق متصل می کنیم و پس از گذشت حدود 10 ثانیه، دوباره برق دستگاه را قطع می کنیم.

2.    درب های دستگاه را (هر دو قسمت یخچال و فریزر) باز می کنیم.

3.    با رعایت نکات ایمنی، شیلنگ رابط را به محفظه بازیافت گاز وصل میکنیم.

4.    پیچ گوشتی پینچ را در لوله شارژ کمپرسور فشار می دهیم. همچنین نشتی گاز اطراف محل سوراخ را بررسی می کنیم.

5.    صبر می کنیم تا گاز تخلیه شود.

تذکر: می توان از پمپ وکیوم (خلأ) به جای محفظه بازیافت گاز استفاده نمود. در این حالت با قرار دادن پمپ وکیوم در محیط باز در مرحله سوم، شیلنگ رابط را به پمپ متصل می کنیم. سپس پمپ را روشن نموده و تا تخلیه گاز منتظر می مانیم. معمولا این روش یک الی دو دقیقه بیشتر طول می کشد.

انجام جوشکاری پس از تخلیه گاز مبرد

ابتدا ابزار پیچ گوشتی پینچ را از لوله شارژ کمپرسور خارج نموده و از عدم وجود گاز اطمینان حاصل می کنیم. سپس لوله شارژ کمپرسور را با سیم چین بریده و برای صحت دوباره کار از عدم وجود گاز مطمئن می شویم. در ادامه بوسیله ابزار جوشکاری، لوله شارژ گاز و درایر قدیمی را خارج می کنیم و قطعات جدید را نصب می نماییم. دقت نمایید که قبل از انجام جوشکاری بر روی لوله شارژ، واشر داخل آنرا خارج نمایید.

تخلیه هوا پیش از شارژ مجدد توسط پمپ وکیوم

واشر داخلی لوله شارژ کمپرسور را مجددا وصل می کنیم. سپس شیلنگ رابط را از لوله شارژ کمپرسور به پمپ وکیوم وصل می کنیم. با روشن نمودن پمپ وکیوم و فرصت دادن به آن در حدود یک ساعت، منتظر تخلیه هوا از کمپرسور خواهیم بود. توجه داشته باشید در صورتی که این زمان کمتر از یک ساعت به طول بکشد، بعد از شارژ گاز، دستگاه سرمایش و عملکرد مطلوبی نخواهد داشت.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.